Protesebehandling

Vi har igennem mange år haft et samarbejde med en erfaren klinisk tandtekniker fra lokalområdet. Hel- del- og tryklåsproteser laves i samarbejde med teknikeren.

Undersøgelse før protesebehandling

Forud for protesefremstilling laver vi en undersøgelse af kæbe, kæbeled, gummer og
slimhinder.


Ved delprotese undersøger vi ligeledes tænderne. Vi vil herunder tage nødvendige
røntgenbilleder. Før vi tager aftryk, vil vi ofte beslibe de tænder, der skal bære
belastningen af protesen. Dette svækker ikke tanden nævneværdigt, men kræver en
ekstra god mundhygiejne, hvilket i øvrigt altid er påkrævet ved delproteser.

Efterkorrektioner

Efter at protesen er afleveret, er det ofte nødvendigt med enkelte eller flere justeringer og tilpasninger, samt muligvis bidkorrektioner. Det skyldes, at det hårde protesemateriale eller metal sjældent passer 100% til den bløde, bevægelige slimhinde i mundhulen.

For at opnå et vellykket resultat med din nye protese/delprotese er det vigtigt, at du holder tæt kontakt med klinikken det første stykke tid.

Tygning med protesen tager lang tid at lære, og kræver en stor indsats fra din side, men tryksår og smerter, er noget vi skal fjerne for dig.

Ofte vil flerejusteringer/tilpasninger/slibninger være nødvendige. Det skyldes, at det hårde protesemateriale sjældent passer 100% til den bløde bevægelige slimhinde i mundhulen.

Hvis der ved afleveringen af protesen samtidig trækkes tænder ud, skal din nye protese underfores (genopbygges) efter 3-6 måneder. Dette er nødvendigt, da gummen og knoglen svinder i området, hvor tanden/tænderne er trukket ud.

Evt. nødvendig underforing er ikke inkluderet i prisen.

Specialister i Tandlægeskræk

Kontakt os nu

Helproteser

Tryklås protese der sidder
​fast vha 4 implantater.​